Продукти:
ТЕСТО
500 мл мляко
3 яйца
около 10 с л брашно
щипка сол
щипка захар
Пълнеж
за 8 палачинки
3 парчета пилешки гърди, без кожа нарязани на кубчета
3 с л олио
3 стръка праз, нарязан
3 стръка целина, нарязани
25 г брашно
150 мл пилешки бульон
300 мл прясно мляко
смлян черен пипер
75 г настърган кашкавал
Приготвяне:
ПАЛАЧИНКИ
• Всичко се обърква и се оставя да си почине в хладилника поне 30 минути.
• Дебелина и форма по желание.
• Или използвайте готови от магазина палачинки.
ПЪЛНЕЖ
• Загрейте фурната на 220 С. Изпържете пилешкото в горещо олио за 5 минути. Отцедете и оставете на настрана. Изпържете праза и целината за 3 минути, да омекнат, но да не покафеняват.
• Добавете брашното, бульона и млякото. Кипнете, като бъркате непрекъснато, докато се сгъсти. Сложете пилешкото, захлупете и варете на тих огън 20 минути или докато месото се свари и омекне. Подправете с черен пипер.
• Разпределете пилешкият пълнеж равномерно между палачинките и увийте на руло. Поставете ги една до друга в огнеупорна тавичка.
• Поръсете отгоре настърганото сирене и загрейте във фурната за 20 минути или докато станат златистокафяви.
Бележки:
* Ако нямате прясна целина, използвайте 1 ч л суха целина. Палачинките може да бъдат изпечени и после оставени или във фризера, или в хладилника в зависимост от това, колко време трябва да стоят там. Също така и пълнежа може да бъде приготвен предната вечер.
No hay comentarios:
Publicar un comentario