miércoles, 10 de noviembre de 2010

Сладки Гъбки

2 и 1/2 ч. чаши брашно
1 ч. чаша свинска мас
1 ч. чаша пудра захар
2 пакетчета ванилиева захар
1 с. л какао, кафе или канела (наблегнах на последното :-))

Маста, пудрата захар и ванилиевата се разбиват на пухкава смес. Прибавя се брашното и се замесва средно твърдо тесто. От него се късат малки парченца с големина на орех и се овалват като топчета между дланите. Нареждат се в тава застлана с готварска хартия, на разстояние едно от друго 2-3см. С гърлото на епроветка или малко шишенце с диаметър около 1см, предварително потопено и напудрено с канела, се оставя кръгъл отпечатък с лек натиск върху всяко топче. Сладките се пекат на средна скара 180°C.