martes, 23 de noviembre de 2010

Хрупкави картофени корички

  

Продукти:


6 картофа
2 с л зехтин или олио
сол
смлян черен пипер

Приготвяне:


• Картофите се измиват и набождат на няколко места.
• Фурната се загрява на 200 С.
• Картофите се поставят в тава и се пекат 1 час.
• Изпечените картофи трябва да бъдат меки в средата, това се проверява с клечка или дървен шиш.
• Ако картофите са готови, то при набождането и изваждането на шиша няма да има съпротива.
• Изпечените картофи се разрязват на две по дължината.
• Тавата за печене се намазва с тънък слой олио.
• Половинките картофи се нареждат с кората надолу.
• Отгоре се притискат с чаша, докато се сплескат на плоска питка.
• Всеки картоф се намазва отгоре с олио.
• Поръсват се със сол и черен пипер.
• Тавата се поставя във фурната.
• Картофите се пекат 20 минути, след което се обръщат.
• Пекат се още 20 минути и се поднасят с кетчуп, сметана със зелен лук или със сметанов сос.