lunes, 21 de febrero de 2011

кексчета

продукти:
175 гр. шоколад (аз правих с милка 1 натурален и 75гр. млечен, но истинската рецепта е с ЛИНД)
175гр маcло (хубаво, или президент или немско някакво)

4 жълтъка, 3 яйца, 5 с.л. захар и 4 с.л. брашно.

Начин на приготвяне:

На водна баня се разтопява шоколада с маслото. И се оставя малко да ce охлади.
В една купа разбъркваме яйцата , захарта и брашното. (едно по едно)
След което тази смес се смесва с другата (с шоколада и маслото) и се оставя в хладилника за 24 часа(може и малко по- малко, примерно за през ноща)

Слагат се във формички до половина (защото се надуват) и се пече при загрята фурна на 180 Cº
за около 8-10 мин. (зависи от фурната).

Яде се топло.
Ако печете повече време вътре няма да е течно, ами ще стане просто кексче. За това трябва да оставите за 8 мин и да наблюдавате как изглеждат, по средата трябва да се вижда разтопения шоколад.

Успех ! С кафенце е велико!

Цветна торта



Това е най-бързата и ефектна торта, която ми е попадала. Има различни вариации, на нас най-много ни допадна последния вариант.
На дъното на саксията или какъвто съд сте си избрали, се поставя блат. До сега ползвах готови кексчета. За последната си изпекох пандишпанов блат. Изрязват се във формата и размера на дъното. Върху блата се сипва крем, сладолед, сметана.... Тук търпи варианти колкото ви хрумнат. Аз правих тези на снимката с 3 минутния крем на Йоткер. Ползвах ванилия, защото не обичаме шоколадови. Могат да се добавят ядки, сушени плодове, пресни плодове... Аз бях сложила малко шоколадов чипс за разкош. Най-отгоре се посипва със смлени бисквити, задължително черни. Бисквитките Орео са идеални на цвят (те се явяват пръстта). Пиша ти ги само да се ориентираш в цвета, можеш да ползваш каквито намериш или обичате. За да ти е по лесно да сложиш цветето, в средата на блата се поставя сламка, тя се скрива с крема и бисквитките.