martes, 22 de marzo de 2011
БАКЛАВА
0.500 кг готови кори
1/2 ч.ч.- олио
Сироп:
2 ч.ч. -захар
2 ч.ч. - вода ,3-4 капки лимонов сок
1 суп.лъж. - мед
орехи смлени + канела
Корите се разделят на две части.Първата част се слага в подмазана тава отгоре се сипват смлените орехи и се покрива с втората част от корите.Нарязва се на ромбоиди и се залива в образуваните каналчета с олиото което се загрява предварително.След изпичане не е необходимо да се изчаква да изстине веднага се залива по същия начин както и олиото с приготвения горещ сироп.Покрива се с найлон и се завива с кърпа за да се задуши.
ФЪЧ "ВЕНЦИ"
1 ч.ч. - кисело мляко (топло)
1 ч.ч. - захар
1/2 ч.ч. - олио
2 ч.ч. - брашно
1 каф.лъж. хл.сода в киселото мляко
3 каф.лъж - какао
1 ванилия
Всичко това след като се разбърка се изсипва в подмазана поръсена с брашно тава или заслана с хартия за печене.
След като е изпечен фъча се намазва с :
3 суп.лъж.вода
4 суп.лъж.какао
4 суп.лъж.захар
масло.
Тази смес се вари до леко сгъстяване.
Може също да се сиропира .Да се нареже на ромбоиди и намаже с разтопен шоколад и 1/2 пакетче масло.След това със сметана да се направи розички с шприц.
1 ч.ч. - захар
1/2 ч.ч. - олио
2 ч.ч. - брашно
1 каф.лъж. хл.сода в киселото мляко
3 каф.лъж - какао
1 ванилия
Всичко това след като се разбърка се изсипва в подмазана поръсена с брашно тава или заслана с хартия за печене.
След като е изпечен фъча се намазва с :
3 суп.лъж.вода
4 суп.лъж.какао
4 суп.лъж.захар
масло.
Тази смес се вари до леко сгъстяване.
Може също да се сиропира .Да се нареже на ромбоиди и намаже с разтопен шоколад и 1/2 пакетче масло.След това със сметана да се направи розички с шприц.
Suscribirse a:
Entradas (Atom)