martes, 22 de marzo de 2011
БАКЛАВА
0.500 кг готови кори
1/2 ч.ч.- олио
Сироп:
2 ч.ч. -захар
2 ч.ч. - вода ,3-4 капки лимонов сок
1 суп.лъж. - мед
орехи смлени + канела
Корите се разделят на две части.Първата част се слага в подмазана тава отгоре се сипват смлените орехи и се покрива с втората част от корите.Нарязва се на ромбоиди и се залива в образуваните каналчета с олиото което се загрява предварително.След изпичане не е необходимо да се изчаква да изстине веднага се залива по същия начин както и олиото с приготвения горещ сироп.Покрива се с найлон и се завива с кърпа за да се задуши.
Suscribirse a:
Enviar comentarios (Atom)
No hay comentarios:
Publicar un comentario