Продукти за 8 кексчета
1 яйце
3 с.л. олио
3 с.л. вода
1 стрък нарязан пресен лук
1/2 ч.л. риган
1/4 ч.л. сол
3 с.л. царевично брашно
3 с.л. бяло пшеничено брашно
1/4 ч.л. бакпулвер
200г крема сирене
250 мл прецеден пилешки бульон
1 пакетче желатин
ядливи цветя и билки за декорация
Приготвяне
* Разбийте яйцето заедно с водата и олиото. Прибавете лука и ригана. Пресейте двата вида брашно заедно със солта и бакпулвера. Сипете ги при яйцето и разбъркайте всичко.
* Загрейте фурната на 170*. Разсипете тестото в яйчни форми и изпечете до порозовяване. Ако не разполагате с такива изпечете тестото в тава, след което го нарежете на правоъгълни парчета с големина 10/5 см. Оформете ги на яйца като изрежете с нож излишъка от тестото. Разрежете ги на половинки.
* Издълбайте половинките и ги напълнете с крема сирене. Слепете ги и намажете цялата повърхност със сирене. Завийте всяко яйце в найлоново фолио за да се заглади добре. Замразете ги за 30 минути.
* Развийте кексчетата и ги декорирайте по ваш вкус с различни ядливи цветя и билки. Отново завийте във фолио и приберете във фризера докато приготвите желирания бульон.
* Разтворете желатина в малко вода на водна баня и го разбъркайте с бульона. Оставете го да изстине добре. Извадете кексчетата от фризера, набодете ги с малка виличка откъм задната страна и ги топнете няколко пъти в желатина.
* Тъй като кексчето е много студено желатина веднага се втвърдява по него. Приберете в хладилника за още 20 минути и сервирайте със зелена салата.
* Можете да оставите яйчицата и бели без да ги глазирате в желатин, ако ви харесват повече така.
* Една Великденска солена закачка, с която може да се забавлявате заедно с децата си. Да ви е сладко!
A МОЯТА ГЛАВА РОДИ ТОКУ ЩО ЕДА ИДЕЯ ПОРАДИ ЛИПСА НА ФОРМА ЗА КЕКСЧЕТА.ТЕ СЕ ЗАМЕНЯТ СЪС СВАРЕНИ И ИЗДЪЛБАНИ КАРТОФИ.ОСТАНАЛОТО СИ ОСТАВА СЪЩОТО.
източник:http://yoli-www.blogspot.com/2011/04/blog-post_13.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+blogspot%2FOGBVh+%28%D0%92%D0%BA%D1%83%D1%81%D0%BD%D0%BE+%D1%81+%D0%99%D0%BE%D0%BB%D0%B8%29