sábado, 13 de noviembre de 2010

Паниран карфиол с кашкавал





Продукти:

една по-малка глава карфиол
2 с.л. оцет
1 парче целина
сол

1 1/2 ч.ч. брашно
1 ч.ч. прясно мляко
2 яйца
1 ч.л. черен пипер
1 ч.л. куркума
щипка сол
1 ч.л. сода
100 г настърган кашкавал

Карфиолът се разделя на розички. Слага се в тенджера и се покрива с вода. Прибавя се резенът целина, оцетът и солта. Оставя се да ври 10 минути.

Брашното се смесва с подправките и содата, и се разбърква добре. Яйцата се разбиват с тел и към тях се прибавя прясното мляко. Разбърква се и се изсипва в брашното. Бърка се, докато се получи гладка смес. Прибавя се кашкавалът - по възможност да е по-твърд. Розичките карфиол се потапят в панировката и се изпържват в силно загрята мазнина до златисто. Изцеждат се върху салфетка.

Можете да сервирате със сос по избор.