viernes, 11 de marzo de 2011
"Охлюви с маслини "
Продукти
500 гр.бутер тесто
150 гр.черни маслини без костилки
2 скилидки чесън
1 зелена люта чушка
1/4ч.л.мащерка
1/4ч.л.сух розмарин
6 листа сушена салвия
3 филета аншоа
1 с.л.каперси
3 с.л.зехтин
черен пипер
Приготвяне
Всички продукти за плънката се слагат в блендер и се смилат на паста.
Бутер тестото се разстила на работния плот и се намазва плътно с маслинената паста,като открая се оставят ненамазани около 2 см.Тестото се завива на хлабаво руло,увива се в алуминиево фолио и се слага във фризера за около 40 - 50 мин.След това с остър нож се нарязва на тънки кръгове и се пече върху хартия в предварително загрята на 180*фурна.
Изключително фино и пикантно мезе.Искам да препоръчам на любителите на бутер тесто : на пазара са пуснали нов асортимент - тесто на "7 days".Много по-добро е от всички останали бутер теста,които съм ползвала.Много е нежно,разлиства се на повече пластове и никога не остава тикливо,ако се пече нещо с по-влажен пълнеж.
Suscribirse a:
Enviar comentarios (Atom)
No hay comentarios:
Publicar un comentario