viernes, 11 de marzo de 2011

Оризова фритата

Продукти за 1 фритата

1 ч.ч. сварен и студен ориз
1 яйце
сол и черен пипер ва вкус
1 стрък пресен лук
50 гр.кашкавал
50 гр.шунка
1 скилидка чесън
1-2 с.л.олио

Приготвяне

  Нарежете на дребно лука,шунката,кашкавала и чесъна и разбъркайте.

  Подправете на вкус ориза със сол и черен пипер.Прибавете яйцето и разбъркайте добре.

  Намаслете с малко олио дъното на тефлонов тиган(среден размер).Сложете вътре половината ориз и добре притиснете с помощта на лъжица така,че да оформите плътна,тънка питка с диаметъра на дъното на тигана.Поръсете с плънката и сипете останалият ориз.Отново оформете на питка,като внимавате плънката да не се размества и да остане по средата.

  Сложете тигана на котлон със средна температура.Печете фритатата докато се зачерви.Полейте отгоре с останалото олио.С помощта на 2 чинии обърнете фритатата за да се запече и от другата страна.Когато първоначално я обръщате,не ползвайте лопатка - има опасност да се разчупи.След това фритатата получава хрупкава коричка и можете спокойно многократно да я обръщате в тигана,докато прецените,че се е изпекла достатъчно.

  Поднесете фритатата топла със зелена салата или сос.

  Има много варианти за пълнежи - зависи от това,какво обичате и най-вече,какво има в хладилника.Можете да овкусите ориза с подправки,да го направите жълт с куркума и къри или да му прибавите нарязани зелении.Въпрос на въображение.Експериментирайте.

източник: http://yoli-www.blogspot.com

No hay comentarios:

Publicar un comentario