viernes, 11 de marzo de 2011

Картофени палачинки с пилешко месо

Продукти за 4 порции

4 картофа
4 яйца
250 мл.прясно мляко
брашно за сгъстяване
сол на вкус
1 връзка зелен лук
2 с.л.нарязани зелени подправки
олио

пилешко месо

Приготвяне

  Измийте добре картофите и ги сварете заедно с кората.Охладете ги и ги настържета на едро ренде.В купа разбийте добре с миксер яйцата,добавете млякото и прибавете толкова брашно,че да се получи гъстотата на палачинково тесто.Нарежете зеленият лук и подправките на ситно,смесете ги  с картофите ги залейте с палачинковата смес.Овкусете със сол.Трябва да се получи смес с гъстотата на кексово тесто.Ако е необходимо,добавете още мляко или брашно.

  На средно силен котлон загрейте тефлонов тиган.Намазнете с малко олио,с черпак сипете от тестото и изпържете палачинките  от двете страни.Напълнете ги с предварително приготвено пилешко месо и сервирайте топли.

  * Не съм написала продукти за рецепта за пълнежа,тъй като можете да приготвите пилешкото месо по най-различен начин : с къри ; със сметана ; със зеленчуци и т.н. Въпрос на вкус и предпочитание.

  * Подберете зелените подправки спрямо вкуса на пилешкия пълнеж така,че да се съчетават добре на вкус.
 

No hay comentarios:

Publicar un comentario