sábado, 11 de diciembre de 2010

Картофи фондан

Картофи фондан

Продукти:


1,4 кг - 1,8 кг дребни стари картофи
100 г краве масло
600 мл пилешки бульон
сол
смлян черен пипер
1 с л прясно нарязан магданоз

Приготвяне:


• Обелете картофите и ги оформете като бъчвички, дълги около 5 см, диаметър 2 см в тесните краища и малко повече в средата.
• Загрейте фурната на 200 С.
• Сложете картофите в тава за печене и ги намажете със стопено масло.
• Сипете достатъчно пилешки бульон, да ги покрие наполовина, подправете добре със сол и смлян черен пипер.
• Сложете картофите, без да ги захлупете, в най-горната част на фурната.
• Печете 2-2 1/4 ч, докато бульонът се изпари и картофите станат златисти, като често ги поливате.
• Пренесете в гореща чиния за сервиране и поръсете с прясно нарязан магданоз непосредствено преди поднасяне.

No hay comentarios:

Publicar un comentario