sábado, 11 de diciembre de 2010

Картофи с портокал

Картофи с портокал

Продукти:


450 г пресни картофи
50 г краве масло
5 с л кафява захар
1 с л портокалов сок
1 с л нарязан джоджен

Приготвяне:


• Картофите ги поставете в торба с едра сол и ги разтъркайте или ги остържете добре.
• Сложете в тенджерата със студена вода, кипнете и варете 15-20 минути, за да не се разварят.
• В горещ тиган се сипва захарта, на много бавен огън се бърка непрекъснато, докато не се разтопи.
• Добавя се маслото и портокаловият сок и отново се бърка непрекъснато, докато се разтопи маслото.
• Сипете отцедените картофи в тигана и ги разбъркайте, докато равномерно се разпредели карамелът.
• Сложете джодженът при картофите.
• Може да се добави портокалова кора по желание.
• Тиганът се захлупва с капак.
• Още 1 минута и тиганът се маха от котлона.
• По възможност се поднасят веднага.

No hay comentarios:

Publicar un comentario