sábado, 11 de diciembre de 2010

Картофено пюре с тиква

Картофено пюре с тиква

Продукти:


1 кг картофи
300-400 г тиква
сол
3-4 с л краве масло
2 с л заквасена сметана
зелен лук

Приготвяне:


• Картофите се обелват и се нарязват на кубчета.
• Същото се прави с тиквата.
• Сварете картофите и тиквата в подсолена вода.
• Отцедете картофите и тиквата и пак ги върнете в тенждерата.
• Оставете 1-2 мин да се подсушат на тих огън.
• Намачкайте картофите и тиквата.
• Добавете маслото, сметаната и пресования чесън.
• Разбийте добре до пухкаво пюре.
• Поставете пюрето на затоплена чиния и украсете с нарязан зелен лук.

Бележки:


** Дори тези, които не обичат тиква, биха харесало това пюре.
***Тиквата е замаскирана и не се усеща нито вкусът, нито цветът. При мен оранжевият цвят се дължи на повечето тиква.
**** Практично за децата, които не искат тиква. Прекрасна гарнитура за месо.

No hay comentarios:

Publicar un comentario